پس از آشنایی با مزایای بودجه بندی، اکنون باید دست به کار شویم و برای هزینه های خود بودجه بندی کنیم و نکات اقتصاد مینیمالیستی را به مرحله اجرا درآوریم.

اکنون تعدادی از نکاتی را که لازم است برای تنظیم بودجه خود بردارید را بررسی میکنیم.

۱-وام گرفتن از خود

اولین قدم در روند تغییر، ایجاد ذهنیت وام گرفتن از خود است. ایده اصلی در اینجا این است که از منابع مالی خود نهایت استفاده را ببرید.

شما باید وسایل را فقط زمانی خریداری کنید که توانایی تهیه آنها را داشته باشید و مجبور نباشید برای خرید وام بگیرید. اگر نمی توانید سبک زندگی خاصی را تحمل کنید،وارد آن نشوید.

۲-ارزشهای مالی

بودجه مینیمال می تواند به شما در ایجاد ارزشهای مالی کمک کند تا بدانید چه چیز ارزشمند است.

همچنین به شما کمک میکند تا بین چیزهای ارزشمند و چیزهایی که ارزش ذاتی ندارند تفاوت قائل شوید. پس از شناسایی این موارد، می توانید منابع مالی خود را اولویت بندی کنید..

برای انجام آسانتر این کار شما می توانید از روش ۵۰/۲۰/۳۰ استفاده کنید. این روش به شما امکان اولویت بندی بهتر را می دهد. این روش را در مطلب بعدی کامل توضیح داده خواهد شد.

۳-مصرف را ارزیابی کنید

قدم بعدی تهیه لیستی از عادتهای هزینه بر برای ارزیابی مصرف خود است.از هزینه های مسافرتی گرفته تا حمل و نقل، مواد غذایی تا هدایا و هر چیز دیگر، شما باید لیست کاملی از چیزها تهیه کنید.

این می تواند هزینه شما را ساده تر کرده و به شما کمک کند.

۴- برنامه خرج کردن

قدم بعدی تهیه فهرستی از هزینه ها با ذکر درآمد و مخارج خود است.هدف در این مرحله از برنامه این است که هزینه های خاص خود را در مقابل درآمد خود ذکر کنید.

این به شما کمک می کند تا هزینه های خود را ردیابی کنید و بفهمید که از کجا باید تامین شود. همچنین اجازه می دهد تا درآمد و هزینه های خود را تجزیه کنید و بدانید که پول شما واقعن به کجا می رود. در اینجا نمونه ای از بودجه ساده مینیمالیستی آورده شده است:

  • هزینه اجاره / وام
  • هزینه های آب و برق/ حقوق
  • هزینه های مواد غذایی
  • هزینه حمل و نقل
  • هزینه مراقبت شخصی
  • هزینه های بچه
  • مخارج سفر/ پس انداز
  • مخارج تفریحات
  • هزینه خدمات حرفه ای
  • کمکهای مالی
  • هزینه های متفرقه

این فقط یک مثال است و می توانید هزینه های دیگر خود را اضافه کنید. به سادگی از یک دفترچه یا برنامه اکسل استفاده کنید و هزینه های مختلف خود را ثبت و مدیریت کنید.

۵- سوال مهم

بودجه مینیمال شما را ملزم می کند که تمام مخارج خود را زیر سوال ببرید. برای اطمینان از کمبود بودجه، باید موارد فعلی و آینده مورد بررسی قرار گیرند.
حداقل دو بار از خود بپرسید که آیا خرید شما ارزش دارد؟ شما باید اطمینان حاصل کنید که قبل از هزینه کردن در خرید، از ارزش خرید خود کاملن آگاه هستید.

۶- مرور پیشرفت

مرور پیشرفت هر از چندگاهی بسیار مهم است. این تنها روشی است که در آن احساس انگیزه خواهید کرد تا بتوانید بودجه خود را رعایت کنید و برنامه ای برای تقویت رفاه مالی خود در نظر بگیرید.

بودجه خود را به صورت ماهانه بررسی و ارزیابی کنید و در رعایت برنامه خود کوشا باشید. تمام هزینه ها و درآمدهای خود را پیگیری و بررسی کنید و مطمئن شوید که برای ادامه مشکلی نداشته باشید.

۷-آماده باشید

تبدیل شدن به یک مینیمالیست کار ساده ای نیست، چیزهای زیادی برای عادت کردن وجود خواهد داشت.

شما این کار را به خاطر خودتان انجام می دهید و قرار نیست دیگران را راضی کنید. تا زمانی که شما حمایت خانواده خود را دارید، می توانید زندگی مینیمالیستی را ادامه دهید.

نکاتی برای کاهش هزینه ها

بهتر است موارد را بیش از حد پیچیده نکنید و یک سیستم بودجه ریزی ساده و مؤثر ایجاد کنید، تا به شما در رسیدن به اهداف مالیتان کمک کند.

برای کمک به شما، در اینجا چند نکته کلی در مورد بودجه بندی بازگو میشود که می توانید در یک زندگی مینیمالیستی رعایت کنید.

۱-اهداف و اولویتها

شما در مورد اهداف و اولویت های خود نیاز به یک طرز فکر روشن دارید. شما باید بدانید که برای چه چیزی پس انداز می کنید و چه چیزهایی را مایل به صرف هزینه برای آن هستید.
این به شما کمک می کند تا انتخاب های مالی را بسیار راحت تر انجام دهید. با گذشت زمان، کنترل هزینه ها برای شما آسان تر می شود و بخشی از زندگی روزمره شما خواهد شد.

۲-مقابله با حواس پرتی

اگر می خواهید به شیوه مینیمالیستی زندگی کنید، باید بتوانید حواس پرتی ها را تشخیص داده و از بین ببرید،تا باعث برگشت شما به عقب و وسوسه شدن شما نشوند.
از شر ایمیل ها و پیامک های فوری که شما را وسوسه می کند، وسایلی را که نیاز ندارید بخرید خلاص شوید.
از شر اینگونه ایمیل ها و پیامها با لغو اشتراک و یا مسدود کردن رها شوید و همچنین از پیج های تبلیغاتی یا فروشگاهی در شبکه های اجتماعی دوری کنید.

این پیامهای الکترونیکی به منظور ایجاد ترس از دست دادن طراحی شده اند و می توانند در نهایت باعث ایجاد هزینه برای چیزهای غیر ضروری شوند. حساب های خود را در چنین سایت هایی حذف کنید تا دیگر به خرید وسایل بی ارزش وسوسه نشوید.

۳-از بدهی خلاص شوید

اگر بدهی دارید، بهتر است در اسرع وقت از شر آن خلاص شوید. از بین بردن بدهی می تواند به شما در لذت بردن از زندگی آزادتر کمک کند.
از بین بردن بدهی ها شما را برای انجام بهتر کار و فعالیت بدون استرس با از بین رفتن مشغله های ذهنی، یاری میکند.

۴- هزینه را متوقف کنید

ممکن است این یک توصیه ساده و معمولی به نظر برسد ولی در واقع متوقف کردن هرینه ها کاری بسیار سخت است.
البته منظورم صرفن هزینه برای چیز های غیر ضروری است،برای ایجاد این عادت میتوانید روی کارت های بانکی خود سقف برداشت ماهانه فعال کنید و یا در کیف پولتان، پول کمتری بگذاریدو بدون دلیل و یا برای تفریح به فروشگاه ها و پاساژ ها وارد نشوید.

۵- بودجه بندی درست

آنچه برای دیگران مفید است ممکن است برای شما مفید نباشد. اگر فکر می کنید رعایت این نکات به کارتان نمی آید، بهتر است که برنامه بودجه خود را تهیه و تنظیم کنید.
شاید پیروی کورکورانه از آنچه که دیگران انجام می دهند انتخاب مناسبی نباشد. برنامه خاصی تهیه کنید که متناسب با نیازهای شما باشد.

برای کمک از یک مشاور مالی کمک بگیرید،ممکن است فکر کنید انجام چنین کاری هدر دادن پول است، اما می تواند در درازمدت موجب افزایش سرمایه و اندوخته شما شود. یک متخصص می تواند مواردی را مشاهده کند که ممکن است شما نتوانید ببینید. همچنین شریک زندگی یا خانواده خود را حتمن در تنظیم برنامه بودجه دخیل کنید تا در رعایت آن شما را یاری رساند.

۶-پول نامرئی

ترفندی که در کازینو سالهاست استفاده میشود این است که پول واقعی را از افراد گرفته و به جای آن ژتون میدهند، به همین خاطر افراد ذهنیت خود را از ارزش واقعی پول، از دست میدهند و به سادگی آنها را خرج میکنند.
امروزه به لطف کارتهای اعتباری، کارتهای بدهی و بانکداری اینترنتی، پول نامرئی شده است، کودکان در معرض پول فیزیکی و چگونگی استفاده از آن قرار نمی گیرند. این می تواند یک مشکل باشد زیرا ممکن است افراد نتوانند ارزش واقعی چیزها و هزینه های واقعی آنها را درک کنند.

حتی ممکن است کودکان پول را به عنوان منبع نامحدودی ببینند که از طریق کارتها به آنها دسترسی پیدا می کنید.
این مسئله در کنار تمایل دنیا به استفاده از پول دیجیتالی می تواند یکی از مشکلات اصلی در رعایت بودجه بندی و کاهش هزینه ها باشد که خود نیازمند اندیشیدن و چاره جوئی است.

۷-مقابله با هزینه های تکراری

مراقب هزینه هایی باشید که تمایل به تکرار دارند. به عنوان مثال، هزینه هایی مانند عضویت در سایت ها و مجلات، خوردن هر روز تنقلات، اشتراک در سایت های فروشگاهی یا تخفیف، زیاد روی در مهمانی ها و دورهمی ها، اشتراک رستوران ها و … را قطع کنید.

۸- اثر دیدرو

دُنی دیدرو نویسنده و فیلسوف فرانسوی عصر روشنگری میگوید:
خرید چیزهای جدید، اغلب مارپیچ مصرفی را به وجود می آورد که منجر به خرید بیشتر میشود که این حالت به اثر دیدرو شهرت یافته است.

مثلن هنگامی که شما مبلمان جدیدی میخرید، پس از آن برای هماهنگی بیشتر تصمیم میگیرد پرده ها را هم عوض کنید، سپس فرش ها را و …
یا وقتی که یک گوشی جدید میخرید به همراهش قاب، برچسب، هندسفری و… را عوض میکنید و اینگونه این مارپیچ شکل میگیرد.

مارپیچی که با خود هزینه های غیر ضروری بسیاری میتواند ایجاد کند پس لازم است قبل از هر تغییر یا خرید به همه جنبه های آن دقت شود.

حرف آخر اینکه کاهش هزینه ها نباید باعث کم شدن یا ازبین رفتن لذت ها در زندگی شوند بلکه برای ادامه دار بودن همین لذت ها و نداشتن سختی در حال و آینده نیازمند بودجه بندی درست، کاهش هزینه های اصولی، پس انداز و سرمایه گذاری پایدار هستیم.

اقتصاد مینیمالیستی با سختی و ریاضت پول بدست آوردن و به سختی خرج کردن نیست بلکه مدیریت هوشمندانه منابع و هزینه ها در کنار ایجاد استمرار و تعادل در زندگی است.