پس از آشنایی با مزایای بودجه بندی مینیمالیستی و مدیریت هزینه ها در آخرین بخش از اقتصاد مینیمال به سراغ پس‌انداز و سرمایه گذاری میرویم.

مینیمالیسم به شما کمک میکند تا بهتر بتوانید پس انداز کنید چرا که یک مینیمالیست دائم در پی خرید چیزهای جدید و غیر ضروری نخواهد بود.

مدیریت دارایی های مالی بدون داشتن یک برنامه عملی و ایجاد عادت های خوب ممکن نیست،شما با یک برنامه منظم می توانید پیچیده ترین مسائل مالی را به ساده ترین روش حل کنید.
با پیروی از اصول مینیمالیسم می توانید بسیاری از دردِ سرهای خود را پایان دهید،چرا که یک مینیمالیست قادر است با حداقل‌ها زندگی کند.

با کمی تلاش، شما هم می توانید منابع مالی خود را مدیریت و استرس های ناشی از مسائل اقتصادی خود را کم کنید.

اولین کاری که شما باید انجام دهید این است که از مصرف گرایی خودداری کنید، شرکت ها همواره تمام تلاش خود را برای فروش کالاهایی بی استفاده به شما میکنند.

آنها محصولات خود را به روشی تبلیغ می کنند که برای مخاطبان خود جذاب باشد، اگر به ذهنیت مصرف گرایان پایان دهید، دچار رنج نخواهید شد.

بنابراین ، شما باید یک طرز تفکر اجتناب ناپذیر ایجاد کنید و سعی کنید از آن جلوگیری کنید

اگر احساس کردید که می خواهید چیزی بخرید، صبر کنید و نفسِ عمیقی بکشید، این به شما کمک می کند تا مرکز توجه خود را تغییر دهید و از خریدهای احساسی اجتناب کنید.

شما همچنین می توانید از خودتان سؤالاتی از قبیل “آیا این موارد واقعا ضروری است؟”یا “آیا این چیز تغییری در زندگی من ایجاد می کند؟ ” بپرسید.
جوابتان هر چه که باشد،باعث خوشحالی شما خواهد شد چرا که می توانید خواست های خود را کنترل کنید و مجبور نیستید برای چیزهای غیر ضروری هزینه کنید.

پس انداز

پس انداز را جدی بگیرید، چرا که پس انداز با خود آرامش و خاطر آسوده تر به زندگیتان خواهد آورد.

اگر این کار را نکنید، ممکن است در ضروری ترین شرایط مجبور شوید، به سراغ چک و وام با بهره های سنگین بروید.

با اینکار شما همیشه یک صندوق حمایتی ویژه برای خود خواهید داشت، که در شریط خاص بدون نگرانی میتوانید از آن استفاده کنید.

اگر پس انداز کردن برایتان سخت است بهترین کار ایجاد عادت پس انداز است و این امر را میتوانید در غالب یک سیستم بودجه بندی اجرایی کنید.

سیستم های بودجه بندی زیادی هستند ولی ما در اینجا سیستم بودجه بندی ۵۰/۲۰/۳۰ را با هم بررسی میکنیم.

۵۰/۲۰/۳۰

در این سیستم میزان کل درآمدهای شما به ۳ قسمت تقسیم خواهد شد.

۵۰٪ از درآمد شما برای ملزومات اختصاص خواهد یاقت

اولین قانون این است که ۵۰٪ از درآمد خود را برای ملزومات اختصاص دهید. اگر می خواهید به عنوان یک مینیمالیست زندگی کنید، این می تواند یک قسمت کاملن ضروری از زندگی باشد.

اولین قدم برای دستیابی به این هدف، در نظر گرفتن موارد مختلفی است که می توانند به عنوان ملزومات طبقه بندی شوند.
این ملزومات به جایی که شما زندگی می کنید و چیزهایی که برای زندگی راحت نیاز دارید بستگی دارد، ولی در اکثر موارد، این هزینه ها مشابه بوده و شامل هزینه های خوراک، حمل و نقل و خدمات میشود.

۲۰٪ از درآمد شما برای پس انداز اختصاص می یابد

قدم بعدی این است که ۲۰٪ از درآمد خود را برای پس انداز اختصاص دهید، صرفه جویی کردن و ایجاد صندوق اضطراری برای آینده بسیار مهم است.

شما باید به طور منظم به این صندوق ها اضافه کنید تا بتوانید آینده خود را تأمین کنید، اما فقط باید بعد از اینکه ۵۰٪ از درآمد خود را برای ملزومات اختصاص داده اید ، به این صندوق اضافه کنید.

برای اینکه این کار عملی شود، مهم است که این صندوق را جدی بگیرید، شما باید اطمینان حاصل کنید که ۲۰٪ از درآمد شما محاسبه شده و در این صندوق نگهداری می شود.

ممکن از در ماه هایی به دلیل هزینه های حساب نشده، پول کمتری در این صندوق بگذارید، این مسئله اشکال ندارد ولی نباید به هیچ وجه این عادت، فراموش شود.

ممکن است به خودتان بگویید که یک ماه آن را کنار خواهید گذاشت و در ماه بعد کمی بیشتر کمک خواهید کرد، اما این ممکن است باعث ترک عادت شما شود.

توجه کنید که شروع به پس انداز کردن برای بازنشستگی هرگز زود نیست و هرچه زودتر شروع کنید، قطعن برای آینده بهتر خواهد بود.

۳۰٪ از درآمد شما برای استفاده شخصی اختصاص یافته است

دسته بعدی و آخر مربوط به جدا کردن ۳۰٪ از درآمد شما برای استفاده شخصی است.

برخی از کارشناسان مالی ممکن است بگویند که این یک مقوله غیرضروری است اما حذف کامل برخی از هزینه های موجود کاری بسیار دشوار است.

خوب است که فقط ۳۰٪ از درآمد خود را صرف موارد خاص کنید، اما اگر بتوانید وسوسه ها را کنترل کنید یا کاهش دهید، میتواند کمکی باشد برای رده های قبلی.

برخی از این موارد شخصی می تواند شامل هزینه های تلفن همراه، مهمانی و تفریح، اینترنت، لباس یا کفش جدید، غذا خوردن در رستوران ها و غیره باشد، شما می توانید در مورد چیزهای مهم و مواردی که می توانید صبر کنید تصمیم بگیرید.

ما در اینجا نگاهی مینیمالیستی خواهیم داشت، بنابراین فقط در صورت لزوم هزینه ای برای لباسهای جدید بپردازید، لباس های جدید را صرفن به این دلیل که در بودجه بندی خود پول دارید، خریداری نکنید.

از پول اضافی خود عاقلانه استفاده کنید و درک کنید که ممکن است نیازی به استفاده از ۳۰٪ از درآمد خود برای مصارف شخصی نباشد، اگر اینگونه است، پس درنگ نکنید و بیش از ۲۰٪ درآمد خود را در هر ماه پس انداز کنید.

شما اگر واقعن نمی خواهید تحت فشار قرار گیرید، فقط مواردی را خریداری کنید که کاملاً ضروری هستند.

هیچ ایرادی ندارد که در بعضی از جنبه های مربوط به سلامتی و تناسب اندام مانند پیوستن به یک سالن ورزشی یا خرید تجهیزات بدنسازی و غیره، افراط کنید.

هزینه شخصی شما همچنین می تواند شامل خرید هدایا برای دیگران باشد، اما به یاد داشته باشید که فقط مجاز به صرف ۳۰٪ از درآمد خود هستید و نه بیشتر.

این ممکن است در ابتدا مانند یک کار دشوار به نظر برسد اما هرچه پیش بروید به تدریج آسانتر می شود، برقراری این عادات اساسی از امروز می تواند به شما کمک کند از مزایای آن برای بقیه زندگی خود استفاده کنید.

برای اینکه بتوانید این سیستم بودجه بندی را انجام دهید نیازی به درآمد بالایی ندارید و حتی کسانی که به تازگی کار خود را آغاز کرده اند می توانند این طرح را اتخاذ کنند.

فقط با ثبت یک بودجه بندی ساده، می توانید درصدها را درست اعمال کنید، هر ماه بودجه بندی را تکرار کنید و براساس سطح هزینه ها تغییرات جزئی ایجاد کنید.

با گذشت زمان ، شما می توانید پول بیشتری را پس انداز کرده و آن را به خوبی استفاده کنید، درصدها می توانند یک چارچوب ایده آل برای شما فراهم کنند تا بتوانید بودجه ماهانه خود را بر اساس آن تنظیم کنید.

شما می توانید تعیین کنید که چه چیزی برای شما ضروری است و چه مقدار باید برای هزینه های مختلف اختصاص یابد، از خانواده یا شریک زندگیتان کمک بگیرید و از آنها بخواهید که همین بودجه بندی را دنبال کنند.

می توانید بیشتر در کنار هم صرفه جویی کنید و مبلغ بیشتری برای صندوق بازنشستگی خود کنار بگذارید، همچنین می توانید نرم افزارهایی را به راحتی پیدا کنید که به شما در تخصیص پول طبق قوانین ۵۰/۲۰/۳۰ کمک می کند.

بودجه‌بندی یکی از بهترین و آسان ترین راه های مدیریت پول است، بسیاری از افراد تمایل دارند که از این کار اجتناب کنند، زیرا فکر می کنند کار زیادی است و یا داشتن بودجه به معنای ناتوانی در زندگی کامل است.

اما اینها ذهنیتهای اشتباهی دارند که به محض شروع بودجه بندی، با مزایای مختلفی روبرو خواهید شد که به شما انگیزه می دهد تا با آن کنار بیایید. این می تواند شما را از بدهی و هزینه های زیاد نجات دهد و به شما اجازه دهد از زندگی خود و چیزهایی که در اختیار دارید لذت ببرید.

سرمایه گذاری مینیمالیستی

با توجه به وجود تورم در ایران و بسیاری از کشورها، پس انداز به تنهایی برای ایجاد آرامش و امنیت مالی و ذهنی کافی نیست.

در اینجاست که لازم است در کنار حفظ عادت به پس انداز، سرمایه گذاری را یاد بگیریم تا بتوانیم ارزش پول پس انداز شده خود را حفظ کنیم و چه بسا که با سرمایه گذاری مناسب بتوانیم خود را در حال و آینده از کار و فعالیت دائمی برای کسب درآمد، بی نیاز کنیم.

ثروتمندان هر روز به دارایی خود اضافه می‌کنند اما افراد متوسط دائمن بدهی خود را زیاد می‌کنند و فکر می‌کنند که دارایی است.

رابرت کیوساکی

شاید این سخن را زیاد شنیده باشید که بهترین سرمایه گذاری، سرمایه گذاری روی خودتان است.

این سخن از این لحاظ درست و منطقی است که ما در جهانی زندگی میکنیم که همه چیز به سرعت به پیش می رود و برای بدست آوردن بهترین فرصت ها لازم است که بیشتر و بیشتر بخوانیم و بدانیم.

این که فکر کنید با خرید دلار، طلا، ملک، خودرو یا سهام شما بهترین سرمایه گذاری را کرده اید و دیگر میتوانید با خیال آسوده به تماشای جهان بنشینین، اشتباه است.

چرا که هیچ کدام از این دارایی ها همیشه ارزش خود را حفظ نخواهند کرد و همیشه دارای نوسان، ریزش و فرسودگی خواهند بود و تنها راه اینکه شما در سرمایه گذاری خود موفق عمل کنید، افزایش دانش خود در این زمینه و داشتن دانش و آمادگی برای ایجاد تغییر و کشف بهترین فرصت ها در زمانهای گوناگون میباشد.

از نگاهی دیگر نیز انباشت دارایی های فیزیکی با روش زندگی مینیمالیستی و روح رواقی گری در تضاد است، از همین رو شاید بهترین سرمایه گذاری برای مینیمالیست ها ایجاد سرمایه معنوی و اعتباری باشد.

سرمایه معنوی یعنی آگاهی نسبت به توانایی های خود، تشخیص پتانسیل های موجود در محیط اطراف، توانایی دیدن مسائل و مشکلات از ابعاد متفاوت، درک ارزش های والای انسانی، داشتن احساس همدلی و درک انسان های دیگر، احترام به تفاوت های موجود در انسانها با اعتقاد به هدفمند بودن این تفاوت ها و توانایی بهره برداری از آنها و در نهایت توانایی تبدیل تهدیدها به فرصت و داشتن نگرش برد- برد در تمامی سطوح زندگی.

سرمایه معنوی ثروتی است که با آن می‌توان زندگی کرد. ثروتی که به جنبه های مختلف زندگی عمق می‌بخشد و در شرایط بحرانی و خاص یاری رسان ما خواهد بود و آرامش بیشتری را به زندگی مان می آورد.

البته میتوان با تحقیق و یادگیری نیم نگاهی هم به سرمایه گذاری هایی مادی ولی بدون انباشتگی داشت،به عنوان مثال سرمایه گذاری در: ارزهای دیجیتال، صندوق های سرمایه گذاری ، استارت آپ ها و …

حرف آخر

در سه مطلب گذشته سعی شد همه جنبه های اقتصاد مینیمال بررسی شود، در این میان بعضی عناوین همراه با راهکار و راهنمایی هایی بودند، این راهکار ها حالت پیشنهادی داشتند و هیچگاه به معنای نسخه ای تمام عیار برای مشکلات و مسائل پیش رو نخواهند بود.

انتخاب بهترین راه برای هرکاری در نهایت باید با شناخت و توجه به همه جنبه های زندگی صورت بگیرد و هیچ کس به اندازه ما از زندگیمان آگاهی نخواهد داشت.

از اینرو با قبول مسئولیت باید تصمیم نهایی را خودمان بگیریم و در این راه هر چه بیشتر بیاموزیم و تجربه کنیم، به موفقیت نیز نزدیک تر خواهیم بود.